
1.Dinamik fiyatlandırma
Bilakis büyük şirketlerin kullandığı bir strateji olup, belirli periyotlarla fiyat değişikliğine giderler. Bunun sayesinde müşterileri sürekli siteyi ziyaret eder ve en uygun fiyatı yakalamaya çalışır.
Çok sık ve gereksiz yapıldığı takdirde ise olumsuzluklarla karşılaşabilirsiniz.
2.Bireyselleştirilmiş fiyatlandırma
İnternet teknolojisinin gelişmesiyle beraber müşteriler hakkında daha fazla bilgiye ulaşmamız kolaylaştı ve bu bilgileri muhafaza edip strateji belirlememize olanak sağladı. Markaların Big Data ve Veri Madenciliği focuslanmasıyla beraber kişiye özel bir fiyat listesi çıkarmasıdır.
Sırası gelmişken söylemeyim ki çok zor ve ehemmiyet gerektiren bir fiyat stratejisidir. Fiyatlar kişiyi tatmin etmeyebilir ve en önemlisi herkese farklı bir fiyat anlayışının aynı ürün tüketicileri üzerindeki olumsuz etkisi. Bir tüketici yüksek fiyattan alırken diğeri nispeten daha ucuz alacaktır. Viral yönü oldukça problemli.
Bu strateji çok bir kaç şekilde olabilir; şöyle ki
- Çok değişkenli fiyatlandırma ( Miktar, teslimat vb)
- Grup fiyatlandırma (bir gruba yönelik indirimler)
- Paket fiyatlandırma (Satın alınan malın yanında başka bir ürün tavsiye
edilip indirim yapılması)
3.Uyarlama fiyatlandırması
Aynı ürün üzerinde spesifik farklar yaratarak farklı hedef kitlelerine farklı fiyattan satma stratejisidir.
A segmentine farklı C segmentine farklı fiyatlar sunmaktır; fakat üründeki farklar anlamlı olmalıdır. Aksi taktirde A segmentinde ki tüketici fazla para ödemeye razı olmayabilir.
4.Paket fiyatlandırma
Bireyselleştirilmiş fiyatın alt başlığında paket fiyatlandırmadan bahsetmiştim, ayrı bir başlık olarak da paket fiyatlandırmadan bahsedilebilinir.
Genel anlayışla paket fiyatlandırma, ana ürüne ilaveten tüketicinin hoşuna gidebilecek bir ürün ekleyip güzel bir fiyat sunmaktır. Burada sorulması gereken soru şudur: Yan ürünün tüketicinin hoşuna gidip gitmeyeceğinin nasıl bilebiliriz. Cevap veri madenciliğide ( Data meaning)
5.Markaya dayalı fiyat farklılaştırma

Marka imajı yüksek olan firmalar, bu imaja dayanarak bir fiyat anlayışı güdebilir. Çevreye değer katan işletmelerin böyle bir strateji izledikleri görülebilinir.
6.Opsiyonlu fiyatlandırma
Miktar, teslim zamanı ve hızı, ödeme koşulları vb. kriterlere bağlı olarak, fiyatın opsiyonlu tutulması ve rakiplere oranla avantaj yakalanmasına yönelik olarak uygulanabilir.
7.Yaşam boyu değeri fiyatlaması

Müşterilerin şirkete katmış olduğu kümülatif değere göre bir fiyatlandırma anlayışından da söz edilebilinir, kolay ve geri dönüşü olan bir strateji olarak görülmektedir.
Fakat yüz yüze iletişim olmaması geri dönüşlerde tartışmalara yol açabilir.
Burhanos